Den tunga och stimulerande vinterträningen.

Har nu tagit mig genom den mörkaste och förhoppningsvis kallaste årstiden, en liten film om hur jag har tränat. Från skog och fjäll med snöskor på fötterna, till Oslo och gamla beprövade löprundor under ett par veckor.

Det finns ingen video

Det stora Äventyret

 

Mitt nästa äventyr blir något av en punkt för utmaningar i dess yttersta form.Min resa till fots denna gång blir genom den lappländska fjällvärden, en resa där start punkt Abisko och slutpunkt Vuoggatjålm är given.

 Men äventyret kommer att formas efter den väg jag väljer, och vägen jag väljer är inte markerad.Utan det blir en resa där ingen annan har vandrat, jag har så klart en hel del toppar som kommer att passeras och områden som ska besökas.

 Men vägen ditt blir helt och hållet avgjord av vad som jag upplever som vackraste vägval,när man planera ett Äventyr av den kalibern kan man inte låsa sig vid en stelbent och förutbestämd väg.

 Man ska naturligtvis låta intrycken leda en, då blir resan så optimal den bara kan bli.Utrustning kommer att bli av den minimalistiska modellen, där hjälp och support inte är ett alternativ.

 Av naturliga skäl är sträcka svår att anta, men det handlar om 60-80 mil ungefär och dagsetapper ska ligga i snitt 42 km.Och varför 42 km? Jo det är hälften av den snitt sträckan jag tillryggalade när jag löpte mellan Kiruna och Malmö 2006.

 Och återigen varför halva den distansen ?, av den enkla anledning att så fungerar jag utmaningen måste få mig till 100% fokuserad endast då känner jag den rätta glädjen inför äventyret.

 En någorlunda detaljerad färd väg kommer jag tillbaka med längre fram, men toppar som är mycket! kända kommer att passeras.

 Men toppar som inte får den uppmärksamhet dom förkännar är dom som jag prioriterar högst.Jag är ingen dal-vandrare utan högfjäll är där jag trivs bäst så redan där finns en antydan om vilka vägar jag kommer att välja.

 En annan sak är att jag tar mig bara an toppar som inte fodrar speciella redskap för att nå toppen.Ytterligare en viktig del i det hela är kan jag inte vada över kommer jag i god tid ta en väg som tar mig förbi dom hinder de än må vara

 I princip är vägen jag tar helt och hållet en klara dig själv väg, då först har jag allt under kontroll och inte beroende av andra.

 Mat kommer jag i möjligaste mån att bära med mig och dryga ut med fiske och allt annat som är ätbart, nu handlar det inte om jakt naturligtvis, men det finns massor av ätbart i våra fjäll.

 Kommer längre fram även att dela med mig av en del tips,har ju ändå vandrat i fjällen över 45 år så ett och annat har jag snappat upp genom åren.

 

 

Kommentarer

21.07.2016 09:05

Todde

Mötte dig i Hoiganvaggi kul å ser hur det går för dig /lycka till

07.08.2016 09:57

Kenny

Tack Todde,