5. jun, 2016

Sex veckor kvar

 

Sex veckor kvar, nu börjar det kännas att allvaret närmar sig. Allt av förberedelser är snart avklarat. Om jag känner mig förbered ? Det är en fråga jag har ställt mig många gånger. Har jag tänkt på allt? Och varje gång blir svaret nej, hur ska man kunna tänka på allt när man inte vet vad som väntar och vart vandringen kommer att för en.

Det var dom tankarna som från första stund gjorde äventyret på gammalt vis så kittlande och spännande, att helt förutsättningslöst vandra och föreställa sig ett fjäll-landskap som en oupptäckt plats. Såklart är det inte så men om man inte tar med leder överfarter eller andra av människor skapade platser, då blir det sunda förnuftet och nyfikenheten de som blir vägvisaren och där har man en vandringen unik och fylld av oupptäckta vyer och kanske något mer?.

 Så att förbereda sig för något som skapas av synintryck och nyfikenhet gör man i sina tankar, sen avgör den fysiska förberedelserna hur mycket man kan ta ut svängarna. Det jag vill få sagt med det är att alla kan göra något liknande, man anpassar bara upplevelsen efter förutsättningarna man har. Men principen är den samma, att endast låta sig styras av nyfikenhet och upptäckarglädje, och alla är vi ju olika så då blir ju det hela något unikt för varje person.

 Med det sagt så åter till det som går att förbereda. Som jag har nämnt så avgör fysiken hur mycket man kan ta ut svängarna, under förutsättning att den mental biten är med på det. Där vill jag känna mig gränslös, och då blir den fysiska biten otroligt viktigt. Är inte nödvändigt men i mitt fall blir denna resa en gång och aldrig mer, och då vill jag inte sitta igen med känslan av att huvudet ville men kroppen sa stopp.

 Mat har jag tidigare skrivit en del om så inte mycket att tillägga, endast att jag har blivit stärkt i min uppfattning om vad som är bästa maten för just min specifika tur.

 Utrustning är ett knepigt kapitel, där finns det enorma mängder av information vad som är bra, mer eller mindre ett måste och beroende på vem som rekommenderar olika alternativ är avhängig av vilket märke som är aktuellt för tillfället. Jag vet vilka skor jag kommer att använda vilken säck som jag funnit mest lämpad för mitt äventyr. Och vilket tält jag kommer att sova i, om det är bra? Ja det kommer med all tydlighet framkomma efter min sväng. om det inte uppfyller vad jag hade hoppats på kommer det att framkomma ännu tydligare.

 Har ägnat allt för mycket tid egentlige åt utrustningsbiten, men så blir det om allt ska göras utan andra krav än dom man själv sätter upp, så nu när det är gjort så känns det otroligt bra. Ingen annan än jag har förberett valt och bestämt vad som är bra, så det är bara jag med min familjs stöd som kan säga vi gjorde det tillsammans. Är väl synonymt för vad ett äventyr på gammalt vis bör vara.

 Och till sist det som började för ett år sedan, mina första samtal med Roland Pantze och vad vi då såg framför oss. Har utvecklats till något som jag i mina vildaste fantasier inte kunnat föreställa mig. Att få en sådan möjlighet att presentera fjällen som jag ser det, är om jag hade varit troende kallats en gudagåva, eller skänk från ovan. Jag får kalla de en chans i livet, något som bara händer en gång i livet