12. mar, 2016

Text

Har fått frågan så många gånger och egentligen inte riktigt vetat svaret fören idag. Vilket äventyr eller utmaning har varit tuffast och mest givande smärtsam och där tanken att ge upp funnits .

Igår kom jag på var alla kort tagna mellan 2011 till 2014 var, och när jag började sortera och titta på en del av korten så började tankarna fara iväg, och idag slog det mig på väg upp till Renberg.

 

Vad som har varit tuffast och aldrig har gått att genomför utan en underbar familj, dom enda som trott och stöttat mig. Det började smärtsamt 11/5 2011 Och fick sin egentligen start 30/7 2011.

Det var vägen tillbaka efter höftoperationen, inte bara till ett liv utan smärta där man sköter ett jobb och går promenader. Utan tillbaka till vad jag än vill göra, och jag vill ju göra allt som jag gjort tidigare i livet och med extra allt dessutom.

 

Vad som fick mig att så till den milda grad överse och helt enkelt inte ta till mig av alla dom förmaningar som stundom formligen haglade mot mig, ja det får jag nog ägna en egen texts till. Men en inre okuvlig tro på sig själv är ett måste.

Alla dom gånger som muskler sönderskurna efter operationen och en helt instabil höger höft har fått mig att halta efter riktigt tuffa belastningar. När omgivningen har frågat hur är det, nu haltar du igen, och deras mistro mot mitt, i deras ögon vansinniga experiment 

.

 Och på något vis har jag inte varken bryt mig, eller funderat över om jag kanske var inne på en helt omöjlig väg och allt kommer att sluta med en katastrof. Den tanken har aldrig stannat mer än ett ögonblick innan tankar om hur jag ska övervinna det uppkomna problemet har tagit överhand.

 Och dom här tankarna for runt i idag under min träning, jag såg hela min väg tillbaka som ett äventyr, och då går jag alltid mina egna vägar och blir bara mer peppad av motgångar. Så svaret på vad som varit mitt tuffaste äventyr blir att det tar slut Vecka 28 2016 och mitt näst tuffaste startar samma vecka.

Den stora skillnaden är att det tuffaste var livsavgörande för livskvaliteten. Äventyret till sommaren är ett sätt att sammanfatta ett vällyckat Äventyr med ett annat Äventyr för mig ett optimalt sätt att sätta punkt för fem år med många långa motbackar.    

Bilden är tagen 30/7 2011  2 och en halv månad efter operationen. 3,5 timmars vandring från Merkenäs Jag och min fru Helen Wallström åkte upp dit och drog i väg på en fjällvandring dag efter mitt återbesök på Hudinge sjukhus.

Dom förstod inte hur jag hade lykats återhämta mig så bra, jag berättade då att nästa dag skulle jag till fjälls för första gången på ett par år. Läkaren tittade på mig skakade på huvudet men sa inget mer.