17. nov, 2015

Del två, Dokumentärfilmen

 

Idag började vi på den dokumentära delen av nästa års äventyr Abisko Arjeplog.

Dom första scenerna från min träning och hur den är anpassad för att ta mig genom fjällvärden nästa år. Och med de kommer det även en hel del tips och råd hur man bäst klarar sig vinter som sommar.

 Tipsen kommer att handla om både hur man klara bitande kyla ner mot – 30 -40 utan att nödvändigtvis gräva ner sig. När oturen är framme och man måste övernatta ute i det fria.

Andra tips kommer att handla om hur man kokar mat utan kokkärl, vilken utrustning som alltid borde finnas med och en hel del andra bra tips.

 Och vilka är vi, ja den som ansvarar för film och dokumentär delen och som jag beundrar och har stor respekt för är Roland Pantze, en fantastisk konstnär med en otrolig förmåga att fånga naturen både i sin konst och i sitt filmande.

 Kan väl säga att jag är otroligt hedrad att det är Roland Pantze som har tagit sig an uppgift att föreviga den svenska fjällvärden som jag ser den, och med hans kunnande få presenter den otroliga skatt vi alla i Sverige ska vara stolta av.

 Min förhoppning är att få flera att upptäcka den del som inte är så känd, och att dom som söker det stora tuffa utöverde normal upplevelsen, då räcker det med inrikes resa. För allt finns innom Sveriges gränser för att utmana sig själv.

 Det kan jag garantera att efter man har set och följt med på våran resa genom filmkamerans lins kommer nästa resmål för dom äventyrslystna bli den Svenska fjällvärden och då menar jag inte bara dom namnkunniga platserna utan dom som ingen nästan besöker.

 Så för dom som vill lära sig både knep och hur man enklast tar sig fram i fjällen kommer det under vinter och våren kommen hel del tips visat i små filmsnuttar.

Kommentarer

18.11.2015 11:37

Christer Sandström

Ser fram emot filmen