9. nov, 2015

Inte bara Träning

 

Finns det något mer inspirerande än att träna inför något som man aldrig tidigare har gjort, och kanske inte så många andra heller. Då blir alla beslut helt rätt eller inte helt optimalt. Men ingen vet bättre och hur ofta numer kan man säga så?

 Ibland kan mot och medgångar bli en del av förberedelser inför ett äventyr. I mitt fall Abisko-Arjeplog nästkommande sommar. En utmaning där rutinen från mina ultralopp kommer till användning, men där även över 40 år i fjällen gör det möjligt att verkligen spänna bågen till bristningsgräns.

 Att träna upp den fysik som fodras är något som måste vara i samklang med den mentala biten, när färdvägen och tidsåtgång är flytande och man är totalt utelämnad till sin egen förmåga. Då är det ensammen är stark som gäller, inte vad numera är ett ledande ord i något sammanhang.

Även om jag tycker att det är en bra egenskap att verkligen kunna luta sig mot sin egen förmåga ibland, en egenskap som har hjälpt mig när vägen tillbaka har känts tung och ibland omöjlig. Och ingen tror det ska gå, då är ensammen är stark avgörande för att lyckas.

 Jag har aldrig varit en förespråkare av reservplaner, nu har jag en hel arsenal som jag väger emot varandra. Det handlar om vad som är mest lämpad som mat. Om tiden och matförråd inte synkar med varandra vad gör jag då?. Några egenskaper som gör skillnad mellan en lyckad tur eller ett fiasko, börjar med en av dom sämsta egenskaper, Det som garanterat saboterar Äventyret.

 Tjurskalle är man en tjurskalle så inser man aldrig när det är tid för att ändra eller justera planen för att lyckas. Modern macho en ballong utan innehåll mer av en fasad ett beteende som behöver publik, ett tecken på enorm osäkerhet. Dålig anpassningsförmåga, när man i förväg har bestämt hur saker och ting ska vara, det här är nog dom tre värsta egenskaperna.

 Sen några bra egenskaper, acceptans att anpassa sig till nya förhållanden som garanterat kommer att inträffa ibland flera gånger varje dag. Och det viktigaste att hela tiden ha i åtanke det här vill jag, kan jag, och nu är jag på väg att förverkliga en stor dröm.

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

09.11.2015 19:29

ami & tyrone stenlund

Kenny, vi tror att man utan problem också kan kalla dig fighter. Rackarns spännande äventyr du planerar för. Gissar det är noga genomtänkt så du har goda odds på din sida när det bär iväg :) :) !!!

09.11.2015 19:53

Kenny

Tack Ami, jag är hundra procent säker på att jag kommer att klara hela sträckan. Och sträckan kommer lika mycket gå från väst till öst som söderut så sträckan blir mycket längre än vad man kan tro.