21. sep, 2015

Text

 

 

Börjar närma sig sista fjällsväng för den här säsongen, de här gången går starten vid Norskagränsen efter Graddisvägen Arjeplogs kommun.Min plan är att följa gräns upp mot skärrim för att senare vika av mot skärrem i Norge.

 Sen blir det Tausa och efter det är björntoppen nästa mål, efter den toppen blir det österut mot Sverige igen och Rijvva. Vid denna punkt kommer jag att bestämma mig vilken väg jag väljer.

Oavsett väg val ska jag avsluta som jag började upp till Skärrim och sedan ner vid gränsen samma väg som jag startade.

 Det här med vad man ska ta med där, finns nog lika många idéer som utövare. Så här resonerar jag, det är vad du tar med dig som avgör om du behåller lugnet när det oförutsedda händer.

Jag har en utrustning som gör mig trygg även om jag hamnar i en besvärlig situation, och är man trygg även när allt inte har gått som planerat är det mycket lättare att fatta rätta avgörelse för hur man ska lösa vad än problemet är.

 Fel utrustning, rädslan kommer för hur man ska klara natten eller väderomslag. Ja då kommer paniken, och beslut tagna under panik eller bara rädsla, jag låter läsaren själv dra slutsatsen om hur det kan sluta.

 Så trygghet ligger i vad man har med sig, sen är det en enorm skillnad om vandringen går efter leder eller om man gör som jag, vandring blir en upptäcktsresa där vyer och impulser styr din vandring. Och då är tryggheten ett måste om man ska uppskatta det hela.

 Provar man på en mindre planerad sträcka, men en noggrann planerad utrustning där endast start och slut punkt är given och tiden är mer töjbar. Provar man det en gång återvänder man aldrig till en bestämd och tillrättalagd färd väg.

 Bilden visar vad jag tar med mig denna gång, till det kommer naturligtvis mat och extra kläder + lite små ting.